Forum Forum Klasyków Strona Główna Forum Klasyków
Instytut Filologii Klasycznej UAM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Stół wigilijny

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Klasyków Strona Główna -> Pogadanki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Ulubione danie wigilijne
ryba smażona
36%
 36%  [ 4 ]
ryba po grecku
18%
 18%  [ 2 ]
uszka grzybowe i/lub pierogi z kapustą i grzybami
27%
 27%  [ 3 ]
barszcz
0%
 0%  [ 0 ]
zupa grzybowa
0%
 0%  [ 0 ]
groch z kapustą
0%
 0%  [ 0 ]
kluski z makiem
9%
 9%  [ 1 ]
kompot z suszu
9%
 9%  [ 1 ]
Wszystkich Głosów : 11

Autor Wiadomość
Aleksandra
Prezeska KNK



Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 283
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 1:29, 26 Gru 2007    Temat postu: Stół wigilijny

Co się u Was je na Wigilię? Co się je najchętniej? Czego nie znosicie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lamia/lesbia




Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 375
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: właśnie stamtąd

PostWysłany: Śro 3:09, 26 Gru 2007    Temat postu:

a czemu lista nie obejmuje zupy z nietoperza? Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aleksandra
Prezeska KNK



Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 283
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 15:02, 26 Gru 2007    Temat postu:

Pewnie z tego powodu, że u mnie w domu jej się nie robi Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Teodozja Wikarjak




Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 219
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: IFK UAM

PostWysłany: Śro 21:25, 26 Gru 2007    Temat postu:

Nie głosuję, bo nie ma ryby w szarym sosie - a nia bym głosowała....
T.W
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aleksandra
Prezeska KNK



Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 283
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 23:03, 26 Gru 2007    Temat postu:

Ryba w szarym sosie? Co to jest? Jak się ją robi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Teodozja Wikarjak




Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 219
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: IFK UAM

PostWysłany: Sob 22:01, 29 Gru 2007    Temat postu:

To jest karp, gotowany i oblany ... szarym sosem.
Jak się go robi dokładnie nie wiem, moja mama korzystała zawsze z wielkiej książki kucharskiej...
Tyle pamiętam, ze wśród składników były migdały, rodzynki, tarty piernik ... także chyba krew z zamordowanego karpia... Ale chyba nie była obowiązkowa, bo kiedyś w restauracji dostałam jajka w tymże sosie, a one chyba krwi nie miały... A smakował zupełnie tak samo...
Postaram sie odszukać tamtą książkę kucharską i podać dokładny przepis...
T. Wikarjak
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lamia/lesbia




Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 375
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: właśnie stamtąd

PostWysłany: Nie 16:00, 30 Gru 2007    Temat postu:

krew z zamordowanych jajek? hmm...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Funicula




Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 121
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 20:01, 01 Sty 2008    Temat postu:

nie ma kapusty z grzybami (bez pierogów dokoła) !
Powrót do góry
Zobacz profil autora
innuendo




Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Śro 22:00, 02 Sty 2008    Temat postu:

U mnie nie ma na stole karpia. Za to ryba po grecku i uszka z kapustą to jest to Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Klasyków Strona Główna -> Pogadanki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin